Opinion

Të nisesh, nuk do të thotë se ke mbërritur

AddThis Social Bookmark Button

  

Këto ditë, më shumë se kurrë është folur për demokracinë, për Europën. Është folur, sepse lëvizja për demokraci kishte 20-vjetorin e saj.

Lexo më: Të nisesh, nuk do të thotë se ke mbërritur

 

Kur një maji i takon më dy

AddThis Social Bookmark Button

  

Teksa kam parë politikanët tanë, të festojnë festat e nëntorit, jo sipas ligjit por sipas vlerësimeve partiake, m’u kujtua një ngjarje, që ka ndodhur vite më parë në një shkollë të Shkodrës. Mësuesja e pyet nxënësin se kur ka lindur. Ai i përgjigjet: - Më 2 maj. Mësuesja e pyet përsëri se përse nuk ka lindur me 1 maj.

Lexo më: Kur një maji i takon më dy

 

Mbajmë verë e pimë ujë

AddThis Social Bookmark Button

alt  

Vizat u hoqën, po si do të kalohet kufiri? Në fakt ka kohë, që vazhdojmë ta bëjmë këtë punë, madje që kur krijuam shtetin, rreth një shekull më parë.

Lexo më: Mbajmë verë e pimë ujë

 

Po kaloj djathtas, por mbetem i majtë!

AddThis Social Bookmark Button

  

Nuk është kurrsesi një lojë fjalësh, as edhe një kujtesë për ato citatet e famshme kineze të disa viteve më parë, fjala vjen, se njeriu lirohet duke shtrënguar, por është shumë e ngjashme me të.

Lexo më: Po kaloj djathtas, por mbetem i majtë!

 

Jo vetëm në kohë dasmash

AddThis Social Bookmark Button

  

Të dielën u martua Edi Rama, kryetari i Partisë Socialiste dhe kryetari i Bashkisë së Tiranës. Në të njëjtën ditë, u martua edhe top-modelja dhe një nga miset e Shqipërisë ndër vite, Valbona Çoba.

Lexo më: Jo vetëm në kohë dasmash

 

Pasurimi i të pasurve dhe varfërimi i të varfërve

AddThis Social Bookmark Button

  

Nuk e di pse m’u kujtua shprehja “Mos rrjedhtë, pikon”. Zakonisht kjo thënie u atribuohej atyre njerëzve, që merreshin me tregti dhe kishin një pagë të vogël. Por sot, tregtarëve ua kanë kaluar politikanët.

Lexo më: Pasurimi i të pasurve dhe varfërimi i të varfërve

 

Kohë lepujsh

AddThis Social Bookmark Button

  

Duket se shprehja “Qeveria e zë lepurin me qerre” është shumë e vjetër.

Kohët e fundit, fjalët që kanë brenda emrin lepur, përmenden aq shpesh, sa “lepurmania” është bërë kryefjala e ditës.

Lexo më: Kohë lepujsh

 

Çohu Prift, të ulet hoxha

AddThis Social Bookmark Button

  

Të gjithëve na kujtohet një foto humoristike, ku dhëndri dhe nusja ishin dy politikanë të njohur, ndërkohë që kumbaroja i bashkimit të këtij çifti, ishte pikërisht ministri i shkarkuar këto ditë, Dritan Prifti.

Lexo më: Çohu Prift, të ulet hoxha

 

Faqe 1 nga 6

AlbaDonna


Copyright © 2014 Albania Press. Të gjitha të drejtat të rezervuara.