Celulari, Organizata Botërore e Shëndetësisë jep alarmin

AddThis Social Bookmark Button


Celulari është shndërruar prej kohësh në mjetin e komunikimit më të sofistikuar dhe më të rëndësishëm, aq sa mjaft njerëz nuk do të mund të rrinin pa të as për një orë. Por efektet negative të përdorimit të tepruar të tij nuk i njohim edhe aq.

Përdorimi i telefonit celular rrit rrezikun e prekjes nga kanceri i trurit apo lloje të tjera.Ky është konstatimi i ekspertëve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, i bërë publik gjatë një konference për shtyp këtë të martë.Një grup prej 21 shkencëtarësh, nga 14 vende të botës gjatë një takimi të përbashkët dolën në përfundimin dhe sugjeruan që telefoni celular të klasifikohet se “kancerogjen”.

Copyright © 2014 Albania Press. Të gjitha të drejtat të rezervuara.